Vores far har Alzheimers, og vi to søskende har en generalfuldmagt til at handle på hans vegne, også økonomisk. Han er ikke decideret umyndiggjort og disponerer for eksempel selv over sin bankkonto.
Vores far har et barn, som han aldrig har set eller ønsket at have kontakt med, og det har aldrig været hans ønske, at vedkommende skulle arve ham. Nu kan han imidlertid ikke huske, om han på et tidspunkt har lavet testamente.
Spørgsmålet er derfor, om vi med en generalfuldmagt kan udfærdige et testamente på hans vegne, så det omtalte barn kun får sin tvangsarv?
Er der andre muligheder?
"E.H."
Svar:
NEJ! og MÅSKE!
Et testamente skal underskrives af den person, der opretter det, så der er ingen muligheder for, at I kan gøre det på jeres fars vegne via den omtalte generalfuldmagt.
Selv om jeres far lider af hukommelsestab, kan det tænkes, at han kan oprette et testamente. I denne sammenhæng bliver det afgørende, om han fornuftsmæssigt kan overskue konsekvenserne af sine dispositioner i testamentet.
Hvis sygdommen er fremskredet, kan jeres far næppe oprette testamente, men det kan I måske kun finde ud af ved at få udformet et testamente, og ved at bestille tid til underskrift af testamentet hos notaren, dvs. en medarbejder under skifteretten.
Skønner notaren at jeres far ikke kan oprette testamente, så er der ikke andre muligheder. I så fald kommer det pågældende barn til at arve på lige fod med jer, når jeres far engang dør.
J.G./E.F.
Hos DitTestamente kan du få skræddersyet dit testamente på baggrund af en grundig telefonsamtale og til en pris, der er til at betale. Nemlig 1.800 kr. inklusiv moms.